You are not logged in.

Pages:: **1**

## #1 2016-10-18 05:00:34

### Speed Time And Distance Quiz Question.

# Mathematics Quizzes Speed Time And Distance

**Question:**

The distance between two cities A and B is 330km. A train starts from A at 8 (a)m. and travels towards B at 60 km/hr. Another train starts from B at 9 (a)m. and travels towards A at 75 km/hr. At what time do they meet?

**Option A):**

None of these**Option B):**

10 : 30 am.**Option C):**

11 am.**Option D):**

11 : 30 am.**Option E):**

10 am.

**Correct Answer is Option C):**

11 am.

**Explanation:**

Distance travelled by first train in one hour

= 60 x 1 = 60 km

Therefore, distance between two train at 9 a.m.

= 330 60 = 270 km

Now, Relative speed of two trains = 60 + 75 = 135 km/hr

Time of meeting of two trains =270/135=2 hrs.

Therefore, both the trains will meet at 9 + 2 = 11 A.M.

**Online Web Tutorials And Interview Questions With Answers Forum:**

https://globalguideline.com/forum/

Offline

## 2016-10-18 05:00:34

**Advertisement****Ads By Google**

### Re: Speed Time And Distance Quiz Question.

\n

Pages:: **1**