Intel 8085 Question:
Download Questions PDF

IBM Interview Questions in Bangalore?

Answer:

1.What is single inheritance.
ans:one class is inherited by only other one class
2.What is multiple inheritance.
ans:One class inheriting more than one class at atime.
3.Can java support multiple inheritance.
ans:No
4.what is interface?
ans:Interface has only method declarations but no defn
5.What is differenec between abstract class and interface?
ans:In abstract class some methods may contain definition,but in interface every method should be abstract.
6.How to you prove that abstrace class cannot instantiate directly?
ans:As they dont have constructor they cant be instantiated
7.What is differenece between string and stringbuffer?
ans:Strings are immutable where as string buffer can be modified.
8.What is immutable?
ans:Which cant be changed
9.What is main difference hashmap and hastable?
ans:Hash table is synchronised
10.What is main difference between array list and vector?
ans:Vector is synchronised
11.What is struts framework?
ans:It follows MVC architecture which is used for seperating view,controller,model
12.What is main difference between jsp and servlets.
ans:Jsp s are mainly used for dynamic presenatations where we can write code of design and actual content seperately.mainly coding becomes feasible
13.What is difference between procedure and functions?
ans:Fuctions can return value ,procedures cant return value
14.What is jdbc?
ans:Connecting to DB from java program requires JDBC
15.What are type of drivers?
type1,2,3,4
java suports multithreading

Download 8085 Interview Questions And Answers PDF

Previous QuestionNext Question
Have you used threads in Servelet?Difference between Java Beans & Servlets?